k4rlss00n.blogg.se

2013-07-31
12:58:37

Vilodagar och finlandsfilm
här har vi filmen från Finland och den består mest bara av träning och supermatcher så kika gärna!
 
 
så nu efter Finland har jag tagit det lugnt ett tag eller i helgen som nu var i alla fall. har haft 4 vilodagar och bröt vilandet igår med ett axelpass, går in mer på det senare.
 
hursomhelst så har jag aldrig varit så slö som jag är nu, vet inte vad det är men antagligen så har jag ätit, druckit och sovit för dåligt. min kropp behöver tydligen vila lite gran då och då, vill absolut inte skylla på att det blev för inntensivt med finlandsresan och sen hem och börja träna som ett psyk igen. min kropp slutade helt enkelt svara på träning då och det kändes inte lika bekvämt att träna.
 
nu efter jag hade vilat 4 dagar så hade jag ren och skär ångest att jag inte tränade eftersom VM närmare sig med stormsteg och jag låg hemma och latade mig?! inte alls okej. men om man bortser från allt dedär så tror jag det var jävligt bra att jag vilande eftersom axelpasset jag körde igår kan ha varit bland de bästa axelpassen på länge även fast det gick jävligt fort att träna. började mitt pass med det vanliga tänket att jag skulle köra tunga militärpressar ca 3-4 reps, vila i 3-5 min och sedan fortsätta så i 7 sätt och sedan byta övning minska på vilan och öka på reps antalet. efter jag pluggade in musiken på max i öronen kunde jag inte sluta köra. sket i all vila och bara matade igenom alla övningar, har aldrig svettats så mycket på hur länge som helst. ett pass som brukar dröjja 1,5timme gick just under 1 timme.
 
är heltaggad nu och ska köra ett benpass ikväll får se hur det passet blir men ska börja fokusera på att köra mer explosivt eftersom jag vill vara så explosiv under VM som möjligt.
 
Strongertyesterday J.K

2013-07-24
23:51:43

To Finland and back home
i Torsdags så bar det av iväg till Umeå först och främst för det var där vi skulle köra på färjan. men innan så hade vi planerat ett pass på iksu så vi for tidigt på morgonen så att vi hade god tid på oss. det blev ett monster bröst pass på det bästa gymmet jag besökt. det blev tunga bänk, lutande hantelpressar, massa roliga maskiner. vi matade iaf på i säkert 2 timmar (vi har filmat så att det kommer att komma ut).
påväg till Umeå
efter passet på iksu
tacobuffe efter vi hade varit på iksu!
efter detta så bar det iväg till färjan, det dröjde ca 4 timmar från Umeå Till Vasa i Finland

när vi var framme så skulle vi köra 19 mil till Kalajoki, när vi va framme där så fick vi reda på att ingen visste nånting, varken vars vi skulle tävla, eller vars vi skulle sova.. så dem sa att i värsta fall så skulle vi sova i bilarna första kvällen och göra det bästa av saken. alla började leta efter en parkering där vi skulle sova i bilarna men lilla jag var trött och less, och gnällde som en liten 5 åring. hade exremt ont i nacken och fick ont direkt jag lutade bak huvudet mot sätet så jag sa att jag vägrade sova i bilen. alla i våran bil höll med så efter många om och men så beslöt vi oss för att leta nått ställe att sova på. klockan var här 3 halv 4 på natten. på vägen tillbaka till en mack vi besökt tidigare så tappade vi bort halva armen och vi hade ingen aning om vars de tagit vägen. hursom så skickade vi in siba för vägbeskrivning till nått ställe där vi kunde sova på. hon som stod i kassa kunde knappt prata engelska så en full finska började klänga på han och rita en vägbeskrivning till ett ställe. vi började köra efter beskrivningen och hittat ett stort hotell där allt var stängt så vi körde vidare och hittade ett litet mindre som också var stängt men här steg vi ut ur bilarna. och där hittade vi en affish som det stod pulldozer challenge på(våran tävling). vi bestämde os för att ta affishen men innan vi hann därifrån så kom det ut en tjej som skulle slänga soperna och såklart så frågade siba om vi kunde sova där. det gick int eftersom de inväntade folk dagen efter, då frågade siba om hon visste vars tävlingen skulle vara och det var där på hotellet. så de va vi dem inväntade på dagen därpå och efter många om och men så fick vi sovrum. jävligt spännande resa må jag säga.
dagen efter så besökte vi ett gym
STY teamet.

sent tog vi det ganska lugnt och åt god mat osv.
lördagen så var det tävling

här var det uppvärmning och eftersom jag var den första brytaren som skulle upp så var jag så sjukt jävla nervös alltså fyfan ändå.. men allt slapp när jag vann första matchen. 5-0 till mig så jag är jävligt nöjd med min insats (ska lägga in filmen imorgon) nu kommer jag bara att lägga upp massa olika bilder sen får det vara nog. nu har jag plågat er nog mycket haha.
 

2013-07-17
21:37:00

Team STY
Här har vi kepsarna, så jävla fett att vi äntligen har fått hem dem! Team sty(StrongerTyesterday) bestående av jag, Victoria, Andreas, Sebastian och pappa är med på ett hörn och han har en svart keps med vit text.
 
Sen kommer vi till träningen, har tränat varje dag sen sist jag skrev men har inte hunnit skriva. Igår så tränade jag rygg. Bestående av marklyft, chins, latsdrag, rodd i maskin och en lats övning. Tekniken i marklyften känns faktiskt jävligt bra, känns tryggt och bra men då äre ju dock styrkan som fattas.. Ska börja stretcha betydligt mer också eftersom brorsan var med och visade några bra stretch övningar för just marklyft. Körde först ett ryggpass med vicky med marklyft sen for jag och tränade med Peter och Andreas och då blev det mer marklyft med men då körde vi bara teknik och stretch.
 
 
Och idag så var vi och tränade ben i Lycksele bestående av benböj, benpress, benspark, enbensböj i Smith och lite raka marklyft. 
 
börja kännas betydligt bekvämare i benböjen nu, känner mig inte lika stel som en 90åring längre. Att jag har kört väldigt strikt när jag har kört benböj nu dem senaste gångerna har gjort sitt känner jag. Nu är det bara styrka som ska ökas här också!
 
imorgon så drar teamsty iväg till umeå för att träna på iksu, besöka onemorerep och sedan iväg till Finland över helgen för att köra supermatcher. Kommer nog blir en jävulskt rolig helg. Kommer nog mest bara slänga in massa bilder på bloggen under helgens gång! 
 
nu ska vi se fast6 sen skalla kudden, hare bra!
 
Strongertyesterday J.K
 

2013-07-12
16:33:35

Ben på en fredag!
jag vet faktiskt inte varför jag har så svag mentalitet när jag kör ben, kan vara för att det inte är lika kul att köra ben som tex, bröst.. men iaf så krigade jag mig igenom ett hyfsat bra benpass ändå
 
Startade som jag alltid kör och det med bemböj, så djupa som möjligt men forfarande bara upp till 4 reps. kändes att jag körde marklyft dagen innan eftersom jag var väldigt skakig i ländryggen och fick därför väldigt dålig balans.
forsatte sedan med benpress, samma tanke här så djupt som möjligt, här kändes det väldigt mycket bättre eftersom ländryggen får vila lugnt och snällt. lastade på alla tyngsta vikter som fanns där som rymdes på maskinen, blev ändå inga monstervikter men helt dugligt för mina stackars ben. körde sen utfall ca 3 set och avslutade lugnt med några set benspark.
 
haha lite gammal och ranglig modell men den funkade helt utmärkt.
 

dagsform på 81,5 kg. pendlar upp och ner i vikt som en jävla dåre.
 
Strongertyesterday J.K

2013-07-11
20:24:00

Rygg
slukade Pump-HD
och for till gymmet och hade inställning på att mosa ryggen och det lyckades jag helt klart med. började med att köra marklyft ingen aning om hur många set och reps jag gjorde jag bara körde för att hitta tekniken så att allt kändes bra. tekniken och lyftvägen känns ändå riktigt bra men är skitsvag i marken. måste förstärka min ländrygg eftersom det är den som ger sig först. jag stegade sakta men säkert uppåt tills jag bara orkade två reps sen började jag med massa andra övningar.
nått som jag känner nu att jag är extremt brydd om teknik i allt jag gör nu. som tex i benböj har jag aldrig brytt mig om hur djupt jag går men nu måste jag gå ner så lång jag kan annars känns det som jag fuskat. så det har börjat bli så djupa benböj som jag kan men dock så orkar jag knappt nå vikter då men antar att det kommer när allt sitter som det ska. kan Robert Berg vara stark som ett as i benböj och fortfarande köra djupa som fan så kan jag. haha och jag som säger att jag inte är brydd om att vara stark i benen...
 
åå just ja, kepsarna är påväg. lääääängtar.
Strongertyesterday J.K

2013-07-11
17:06:50

Igår och nu!
igår så skjutsade min älskade flickvän mig till stan så att jag skulle få gymma
 
gymade på 24h fitness, jävligt fint gym, helt perfekt där så körde jag bröst och dem hade exakt allt jag vile ha.
även en extra maskin som jag alltid velat pröva!

en såndär maskin fast med viktmaskin istället för fria vikter.
passet blev tydligen två timmar, kändes som typ 20 min men tiden går tydligen fort när man har roligt, har då en rejäl träningsvärk idag i både bröst och triceps än fast passet mest bestod av bröst!.

idag så ska jag köra rygg men det blir på ett mindre gym här i närheten som vi inte ens visste fanns, såg bra ut där och jag kan köra exakt allt det jag vill. ska nog köra marklyft men inte några maxlyft. blir att försöka hitta tekniken har ju inte kört så mycket marklyft eftersom det alltid har varit obehagligt på nått vis. jag vet att jag är för stel och måste bli vigare och även finslipa en del på tekniken. återkommer senare!
strongertyesterday J.K

2013-07-08
17:01:05

improvisation
 
pluggade in musiken och drog ut och gick efter ca en halvtimme så såg jag en lite väg in mot skogen så började gå efter den och började känna på lite stenar, slutade med att jag körde
enarms axelpress
sidolyft
framsida axlal
baksida axlar
 
när jag började gå hemåt så kollade jag på skyltarna som är uppställda efter vägen och där fanns det ett prefekt rör att köra chins på, så körde så många chins i olika vinklar som jag orkade och efter det gick jag hem. så nu sitter jag lite halv svettig i linneas säng (förlåt babe)
 
 
en gammal bild på jag och siba.
 
Strongertyesterday J.K
 

2013-07-08
15:13:23

fixat!
har nu suttit och fixat våra kepsar så att det anländer nån gång. nu ska jag även försöka hitta några linnen som är kungliga så man kan trycka på dem också, linnen kan väl vara det skönaste att träna i speciellt på sommaren, men på vintern är en fet jävla hoodie skönast.
 
finn inger skönare än denna hoodie. juuust love it. dock så vill jag fylla ut den till max.. få se om tröjjan håller tills jag lyckats med de.
är ett väldigt stort fan av Arnold som de flesta träningstokiga personer är.
i Arnolds bok så säger han att när han började lumpen så började han få riktigt kött/mat att äta medans han tränade och då växte han ur sina uniformer var tredje månad. han tränade flera timmar om dagen. tycker det är så brutalt han måste ju ha växt så att det knackat i kroppen.
 
ska fara ut och gå en sväng nu.
 
Strongertyesterday J.K
 

2013-07-05
11:59:59

All alone
blev en tidig morgon imorse, brorsan slet upp Dörren och slängde en celcius på mig typ 10 i 7. Tacka gudarna för celcius hehe. Slängde igång nå motivation på datorn, fixade grejerna och drack upp celciusen och kände att detta pass kommer att ta ett tag så snodde sibas cykel mohaha. (sorry siba). När jag gick in på gymmet var ingen lampa tänd. 
 
Eftersom jag stummade musiken på Max så kände jag mig jävligt hardcore, eftersom jag tränar nere i en källare helt utan speglar. Bara jag och massa vikter, helt underbart att vara helt själv. Hursomhelst så blev jag ganska less på mina ben, allting kändes bra kom upp i 130kg gjorde 4 reps och vilade ca 5 min som jag ska under basövnigen. När jag gick under stången igen så orkade jag knappt ett fucking rep, blir så förbannad så jag körde droppset istället och slet isär dem med reps istället.
 
forstatte med dem vanliga övningarna, benpress, utfall, benspark och vadpress sen var jag rätt så färdig och cyklade hem igen. 
 
Strongertyesterday J.K

2013-07-05
00:15:59

Armbrytningen
som förväntat så kom den olidande smärtan som vi glatt kallar tandvärk.. vad vore en vecka utan tandvärk liksom? skämt åsido. 
 
jag fromligen älskar att bryta vänsterarm allt kopplar, dit jag vill gå går jag förutom när det tar pallstopp mot motsåndaren men det behöver vi inte gå in på. jag kontrollerar både att gå ut på moståndarens fingrar och att vikga in handleden. blev inte så mycket brytning ikväll dock pga av smärtan, jag anser att än hur coolt det är att forsätta bryta när det gör ont så skiter jag i det. bättre att blöda igenom armarna istället med lätta vikter och låta dem återhämta sig. kommer inte att bryta arm nu på ett tag, blir bara gym träning av något slag eller med egen kroppsvikt. vi ser vad världem har att erbjuda så att säga.
 
 
 
gammal bild mot overall mästaren Devon laratt.
 
imorgon så ska jag kliva upp tidigt och traska ner till stensele för att plåga mina ben innan jag far till min älskling i skellefteå. har bokat in en vilodag i mitt schema på lördagen sen så får vi se vad som händer.
 
Strongertyesterday J.K

2013-07-04
16:54:20

Strax armbrytning
nu funkar det att gå igen, mina skavsår får helt enkelt leva med lite plåga. jag har slarvat alldelens för mycket med promenader på senaste. har mest bara legat i soffan och sett sons of anarchy, förutom när jag har tränat.
 
blev inte fullt en timmes pw men ca 50 min. Hade inte tid att gå så mycket längre eftersom vi ska fara till Storuman och bryta lite arm, hoppas armarna går att använda ikväll efter helgens tävlande. Smärtan har nyss lagt sig och lär antagligen komma tillbaka ikväll, men så äre när man älskar armbrytning.
 
igår blev det ett tricepspass, inga direkt tunga övningar mest bara för att bloda igenom, men träningsvärken sitter där ändå

vikten ligger på 80,5 som kvällsvikt så har absolut inga problem att väga in under 80 på VM, frågan är bara hur lätt jag kan bli? har väldigt många fettdepåer som ska skalas av...

ska trycka mig någon form av energi till armbrytningen sen äre bara att dra iväg!
 
Strongertyesterday J.K

2013-07-03
01:54:00

Att bli stark!
att bli stark är väl en sak vi alla vill bli på ett eller annat vis, men nu snackar jag inom träningens värld att flytta en sak från punkt a till punkt b. jag har tränat i ca 3 år nu och mer seriöst i 1.5 halvt år och har egentligen inte ökat speciellt mycket i vikter. självklart är jag betydligt starkare än de flesta ungdomar i min ålder men är inte ens i närheten av att vara starkast. min poäng är att jag tycker helt ärligt att jag är för svag. det största problemet med det här är att en stor del av mig bryr sig inte alls om vikter och bara vill gå efter känsla i min träning. Där jag är ute efter att få så mycket blod i muskeln som möjligt tills muskeln krampar eller det gör för ont.
 
 
 
jag känner att både armbrytningen och gymmet krockar fast det även funkar. lite grötigt men vet inte riktigt hur jag ska säga. armbrytning är en styrkesport där det handlar om ren Power. mitt problem är att jag älskar armbrytning och vill ta mig någonstans inom den sporten men även inom Fitness eller bodybuilding, absolut inget som är skrivet i sten men hursom det jag vill komma till är att jag tränar inte optimalt för nått av sportena. när jag lägger en träningsperiod för att tex. bli bättre på armbrytningen och man börjar lägga in speciella övningar på gymmet för att bli ännu starkare på bordet, alltså att man tänker på armbrytnignen vad man än gör så då tycker jag att det blir rena döden att träna. all motivation försvinner och det blir inte kul helt enkelt. samma sak gäller när jag ska öka styrka på gymmet och så lägger man upp en period på vi säger 6 veckor där man ska köra 2-4-6 reps, då blir det mer ett tvång att jag måste fara till gymmet och köra tungt även fast jag känner att jag absolut inte vill just idag.
 
 
allt blev jättegrötigt kan vara för att jag är dödstrött och kanske skriver halvt offline hehe.. ska förkorta mina problem
 
jag vill bli stark inom armbrytning men tränar inte optimalt för att bli bäst men gör jag det så kommer jag att tappa glädjen till träningen, för det blir ett tvång. det är här gymträningen kommer in och gör allt kul att jag får fara dit och träna exakt vad jag vill och hur jag vill och bygga muskler. men samtidigt tänk om jag slösade exakt varje timme på gymmet att bli bäst på armbrytning?
 
haha känner att jag kom inte fram till mycket men det vara några tankar från en väldigt trött hjärna. kommer fortsätta träna som jag gör eftersom jag får både bygga muskler och bryta arm och samtidigt älska det jag gör och det är det som räknas innan slutet. vad är det för fel på mig? jag brukar aldrig ha problem med att sluta skriva?!
 
avslutar med att jag körde ett bröstpass idag som gick väldigt bra på gymmet på övervåningen i vårat hus, även fast jag bara typ körde 2 övnignar. brösten känns då helt mos och det är väl det man är ute efter.

Gnight!
 
 

2013-07-01
23:21:34

Sena inlägg
jag bloggar alltid på kvällarna, sitter alltid och tänker på dagarna att jag ska blogga men är alltid mest kreativ på kvällen inte för att jag är så kreativ men men..
 
for ut och gick idag och kände ganska snabbt att jag skulle få skavsår men som vanligt så hoppas man att det inte blir värre men lika fel har man varje gång. slutade med att jag gick ner till ån för att kyla ner fötterna och då tog jag även ett dopp eller två, riktigt uppfriskande. sen när jag skulle gå hem gick jag barfota var då betydligt skönare än att ha skorna på sig när man fått skavsår haha. man är väl född för att gå utan skor, right?
 
 
nu ikväll så körde jag det utlovade benpasset som mest bestod av benböjj lite raka marklyft och benspark..
 
7set på maxvikt vid 4 repetitioner
3set raka mark 12 reps
3 set benspark 12 - 15 reps
 
inte så maffigt benpass direkt men efter man har kört så pass tungt i benböjjen i 7 set så är man väldigt slut på även fast man alltid kan plåga sig, det som är det hemska med benen hur mycket man än plågar dem så finns det alltid lite till. alltid.
Det gröna gör dig ej till hulken.. jag som verkligen trodde att det skulle hända men icket. jag som var taggad på att spräcka alla kläder.
 
det är mina nya aminosyror - Xtend Green apple explosion. tycker den är lite för söt/stark i smaken så lär hålla mig till mina ordinarie aminosyror antingen bcaa xpress eller bcaa xx.
 
Strongertyesterday J.K

2013-07-01
01:49:00

Wildarm Gjord!
nu är Wildarm gjord och jag är helnöjd, ställde upp i fyra olika viktklasser eftersom jag ansåg detta som en träningstävling. även fast jag inte hade några förväntningar så gick det hur bra som helst. gick i +70 junior där jag tog guld i vänster arm och silver i höger. i -85 senior fick jag brons i vänster, -95senior fick jag silver i vänstern. så där fick jag mina två första senior medaljer och det känns enormt jävla bra!!

Vicky tog även hem brons i vänster arm i +70 klassen senior och siba tog hem silver i -85 senior i vänster arm.  
Andreas (min bror) tävlade för andra gången och kämpade jävligt bra tror han kom 5a.
 
idag så har jag mest bara slöat förutom nu ikväll då jag och pappa va uppe å körde ett litet mysigt axelpass i vårat lilla gym. men imorgon så ska jag i alla fall fara ut och gå och mörda mina ben, skriver det här så jag inte kan smita undan haha...
 
 
Tog även en vinnarsväng i pappas roadrunner när jag kom hem efter tävlingen. tyckte helt klart att jag förtjänade lite gummirök och muller från en muskelbil.
ska plöjja igenom ett avsnitt av sons of anarchy innan jag fäller in årorna.
 
I'll Be back, Gnight!! Strongertyesterday J.K